Advertisement

भटमासमा पाइन्छ मासु, अण्डामा भन्दा धेरै पोषक तत्त्व

0 22

Advertisement

१८ फागुन, काठमाडाैँ । हाम्रो गाउँघरमा उत्पादन हुने र नेपाली भान्सामा सहजै पाइने खाद्यान्न हो भटमास । सोयाबिन अर्थात् भटमासमा मांसाहारी खाना, अन्डा तथा दूध आदि सबैमा भन्दा धेरै पोषक तत्त्व पाइन्छ ।

भिटामिन तथा मिनरल्सहरुले भरपुर भटमास हाम्रो लागि एकदमै तागत दिने खाना हो । आउनुहोस् जानौं यसलाई खाँदा हुने फाइदाका बारेमा –

–भटमासमा हुने पोषक तत्त्वहरूले रक्तसञ्चारलाई राम्रो बनाउने काम गर्छ । साथमा यसको सेवनले शरीर सुन्निएको समस्या पनि कम हुन्छ ।

–नियमित रूपमा भटमासको सेवन गर्नाले मुटु पनि स्वस्थ रहन्छ । जसले गर्दा मुटुसम्बन्धी बिमारीहरूको खतरा पनि कम हुन्छ ।

–भटमासमा फाइबर र प्रोटिन भरपुर मात्रामा हुन्छ, जसले तौल घटाउन सहयोग गर्छ । यसको सेवनले पाचन प्रणाली पनि बलियो बन्छ ।

–क्याल्सियम, मिनरल्स आदिले भरपुर भटमास खानाले हड्डी बलियो हुनुका साथै यसले मांसपेशीहरूलाई पनि बलियो बनाउने काम गर्छ । सही मात्रामा यसको नियमित सेवनले चिसो आदिले हुने जोर्नी दुखाइहरू पनि कम हुन्छ ।

–गर्भावस्थामा भटमासको सेवन गर्नाले भ्रूणको विकास तीव्र गतिमा हुन्छ र महिलाहरूमा हुने शारीरिक कमजोरी पनि कम हुन्छ ।

–त्यसो त भटमास शरीरका लागि एकदमै धेरै फाइदाजनक हुन्छ । तर तपाईँ यदि कुनै बिमारी हुनुहुन्छ वा कुनै एलर्जी छ भने डाक्टरको सल्लाहबाट मात्र भटमासको सेवन गर्नुहोस् ।

–एक दिनमा १०० ग्राम भटमासको सेवन गर्न सकिन्छ । यसलाई तपाईँ तरकारी, सलाद आदि बनाएर पनि खान सक्नुहुन्छ । यसलाई पानीमा उमालेर वा सुख्खा भुटेर पनि सेवन गर्न सकिन्छ ।



मल्टिमिडिया ग्यालरी


© Nepali horoscope

Comments

comments

Subscribe to our newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Leave A Reply

Your email address will not be published.