Advertisement

घ्यु,पुवाको महत्व यस्तो रहेको छ!

0 27

Advertisement

१४ माघ, काठमाडाैं । मिती २०८० साल माघ १५ गते सोमबार माघकृष्णपक्ष चतुर्थी तिथी १६ गते प्रात:६ / ३२ बजेसम्म त्यस उप्रान्त पंचमी तिथी आरम्भ हुने भएकोले यो दिन “माघमासे घृतं पुवा “ अर्थात माघ महिनामा घ्यु ,पुवा खाने दिन हो। पुवा चामलबाट बन्छ।हाम्रो आफ्नो भूमिमा चामल मुख्य अन्न भएकाले पुवा बनाउन गार्ह्रो छैन।

आयुर्वेदले भनेको पनि छ¸ “यस्य देशस्य यो जन्तुस्तज्ज तस्सयोषध हितम्” अर्थात् जो व्यक्ति जहाँ जन्मन्छ त्यो व्यक्तिका लागि त्यसै देशको माटोमा हुने अन्न र औषध हितकारी हुन्छ।आमाहरुले बनाउने गरेको पुवा दैनिक खानुपर्ने भन्ने होइन। यसलाई महिनामा १-२ पटक खानु र विशेष परिस्थिति सुत्केरी¸ बच्चाबच्चीहरु लामो समयदेखि रोगसँग लडिरहेका¸ स्टामिना कम भएका चोट-पटक लागेका व्यक्तिले आवश्यकता अनुसार खान सक्छन्। जसले यस्तो खाने गर्दछ।उसको शरीर पुष्टि हुन्छ।
पं-बालमुकुन्द देबकोटा



मल्टिमिडिया ग्यालरी


© Nepali horoscope

Comments

comments

Subscribe to our newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Leave A Reply

Your email address will not be published.