रोग प्रतिरोधी क्षमता बढाउन गुर्जो निकै प्रभावकारी, तर यस्ता छन् यसका बेफाइदाहरू

०६ माघ, काठमाडौं । आयुर्वेदमा गुर्जोका धेरै फाइदाहरू छन्। यसलाई रोग प्रतिरोधात्मक क्षमता बढाउन प्रयोग गरिन्छ। डेंगुमा पनि यसको पातको जुस बिरामीलाई खुवाइन्छ तर कोरोना भाइरसको संक्रमणपछि यसको प्रयोग बढी हुन थालेको छ । यस्तो अवस्थामा यो हानिकारक साबित हुन सक्छ। त्यसैले यसलाई सीमित मात्रामा मात्र प्रयोग गर्नुहोस्।

रोग प्रतिरोधात्मक क्षमता बढाउँछ

कुनै पनि रोगसँग लड्न शरीरको रोग प्रतिरोधात्मक क्षमताले ठूलो भूमिका खेल्छ। रोग प्रतिरोधी क्षमता बढाउन गुर्जो निकै प्रभावकारी रहेको विज्ञहरूको विश्वास छ । यसका साथसाथै तुलसी, दालचिनी आदि अन्य धेरै चीजहरूले पनि रोग प्रतिरोधी क्षमता बढाउन प्रयोग गरिन्छ।

विज्ञहरु के भन्छन् ?

गुर्जो एक जडिबुटी हो जसले पाचन सुधार गर्न र प्रतिरक्षा बढाउन मद्दत गर्दछ। गुर्जोको बिरुवाका सबै भाग आयुर्वेदमा प्रयोग गरिन्छ। तर, यसको जरा सबैभन्दा लाभदायक मानिन्छ। भर्खरै गरिएको एक अध्ययनले डाक्टरको निगरानी बिना गुर्जोको लगातार लामो समयसम्म प्रयोगले तपाईंको कलेजोलाई क्षति पुर्‍याउने उल्लेख गरेको छ।



मल्टिमिडिया ग्यालरी

Comments (0)
Add Comment